Una empresa de llums de València s’ha convertit en un referent del disseny internacional

Una empresa de llums de València s’ha convertit en un referent del disseny internacional 3314 3543 Bonet Roca

Una petita empresa de llums artesanals s’ha convertit en un referent del disseny internacional: un concepte basat en el disseny, una naturalesa experimental i la fusta com a matèria primera.

Fundada per l’artista valenciana Mariví Calvo i el seu marit Sandro Tothill el 1994, LZF Lamps s’ha convertit precisament en això, en una xarxa internacional de dissenyadors i professionals de diferents disciplines que s’encarreguen d’investigar les innovacions del mercat per incorporar-les a les seves premiats dissenys .

Encara que si cal destacar una característica de la signatura és la seva matèria primera. “Hem desenvolupat un tractament que ens permet corbar i doblegar la fusta. Hi ha moltes llums en el mercat de fusta, però són opaques. La nostra també deixa passar la llum i això és el que ens ha diferenciat de la resta”, explica l’arquitecta. La fórmula secreta porta el nom de Timberlite i, mitjançant l’ús de determinades resines, els permet treballar amb làmines de fusta flexibles i translúcides.
“Encara que la nostra matèria primera és la fusta, el nostre producte també destaca per la seva innovació elèctrica. És tan important aportar valor amb el disseny com adaptar l’interior a l’tecnologia del moment”, recorda Amic. Precisament ara estan treballant amb nous materials que presentaran en la propera fira del moble de Milà.

“No sabria definir què és el que més valoren internacionalment”, confessa Pilar Amic. “En alguns mercats se centren en el disseny i en altres en la tecnologia. Però crec que el que ens ha donat reconeixement internacional ha estat aquesta llum càlida, tan peculiar de les nostres llums”.

Notícia extreta del País.

Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que hi esteu d'acord.